Om

 

Jeg er en dansk performancekunstner og klassisk uddannet mezzosopran, der primært arbejder indenfor tidlig og kontemporær musik, samt performancekunst.

Som 8-årig startede jeg i det lokale børne- og ungdomskor, og som 12-årig blev jeg optaget i FUK Landskoret - et landsdækkende elitekor. Da jeg var 14 startede jeg på OrkesterEfterskolen i Holstebro, hvor jeg første gang modtog sangundervisning og spillede violin i orkestret. Efter to år på skolen fortsatte jeg på MGK i hhv. Viborg og Aarhus, og i 2011 startede jeg mine bachelorstudier i klassisk sang på Det Jyske Musikkonservatorium ved sopran Bodil Øland. Jeg har desuden studeret privat i Berlin hos Julia Kaufmann, i Paris hos Valérie Guillorit og på diplomuddannelsen i Advanced Vocal Ensemble Studies i Basel.

Ensemblemusikken- og sangen er åbenlyst noget, der ligger tæt på mit hjerte. Jeg er i dag fast medlem af ARS NOVA CopenhagenHolmens Kantori og VokalensembleMusica Ficta og DR KoncertKoret. Jeg optræder desuden ofte solistisk i kirkelige værker, oratorier og solokoncerter i bred almindelighed.

Mit arbejde er primært projektorienteret. Jeg nærer en stor interesse for især tværæstetiske produktioner, hvor jeg har arbejdet med musikere funderet i andre genrer, skuespillere, forfattere, dansere og nulevende komponister, som jeg nyder at arbejde i tæt samarbejde med. Eksempler på samarbejder er installations- og performanceværket RE-SONATE med finske Maarit Mustonen, Morning Prayer og Offertorium af komponist Jeppe Ernst og vokal- og performanceduoen HANKAT med sopran Katinka Fogh Vindelev.

Udover mine aktiviteter med performance og musik, har jeg et politisk bankende hjerte og en passion for at undersøge den måde og de rum, vi mennesker mødes i. Et af mine engagementer har været som mentor for voldsramte og facilitator af gruppemøder hos organisationen Hjælp Voldsofre. Jeg holder desuden foredrag om blandt andet skyld og skam, senest hos Reden International og Holbæk Krisecenter Medusa. Mit kernefokus kan fornemmes udfra min kronik i Information fra 2017.

Hvis du vil have et indblik i de koldere facts om mit professionelle virke, kan du downloade mit CV her.

 

Info

Hanne Marie le Fevre

København
Denmark

hmlefevre@gmail.com

+45 60202827